Klubnyheder

Kæmpetalent til volley-udvikling i verdensklasse

11. september 2019, 22.29

Gentofte Volleys 20-årige landsholdsspiller Mads Kyed fortsætter karrieren på University of California, Los Angeles (UCLA).

Den 2,08 m. høje Gentofte-dreng har fået et fornemt scholarship som volleyballspiller på UCLA i Los Angeles. Det er en formidabel mulighed for videreudvikling på det højeste niveau med et træningsmiljø i verdensklasse.

De største universiteter i USA konkurrerer om at tiltrække en række af de allerbedste ungdomsspillere med udviklingspotentiale. UCLA’s assisterende træner John Hawks besøgte Gentofte i en uge i februar, hvor han bl.a. overværede to af klubbens kampe i VolleyLigaen.  ”Jeg var i kontakt med UCLA allerede i foråret 2018”, fortæller Mads Kyed. ”Da John Hawks meldte sin ankomst her i Gentofte, var jeg godt klar over, at jeg ville få et tilbud, som jeg ville få svært ved at afvise. Jeg får nogle af de bedste ungdomslandsholdspillere fra USA og Canada som holdkammerater på UCLA’s hold”.

Mads Kyed er opvokset i Gentofte. Han var en af de første elever på Gentofte Kommunes idrætsskole på Bakkegårdsskolen. Senere blev han optaget i kommunens talentudviklingsordning, som omfatter 10-15 stortalenter fra forskellige idrætsgrene. Dette i kombination med den daglige træning i Gentofte Volley har givet ham optimale udviklingsmuligheder.

”Talentudviklingsprojektet i kommunen er en glimrende støtte i vores arbejde med klubbens talenter”, bemærker Gentofte Volleys formand Ulrik Hesse. ”Det er en form for blåstempling af klubben, at vores allerstørste talenter gives en særlig mulighed for at udviklingen af dem kan ske uden at det går ud over deres skolegang, og at de får støtte til f.eks. idrætspsykologi og ernæringslæring.”.

Mads har med Gentofte Volley vundet mange Danmarksmesterskaber for ungdomshold og med debut på klubbens ligahold som 17-årig har han også været med til at vinde DM-guld sammen med ligaholdet i både 2018 og 2019. Han fik debut på A-landsholdet i 2016, og har allerede spillet 29 A-landskampe ud over de mere end 40 ungdomslandskampe.

UCLA er normalt med helt fremme i toppen blandt colleges i USA. I 2018 blev holdet fra UCLA nr. 2 i NCCA, dvs. reelt det næstbedste volleyballhold i USA, da der ikke findes en egentlig professionel liga i landet. Når de bedste spillere forlader universiteterne fortsætter de typisk karrieren på et hold i en af de førende ligaer i Europa.

”Det er klart, at der er et perspektiv i at kunne fortsætte min sportslige karriere i de europæiske ligaer efter min tid på UCLA. Men det har også været vigtigt for mig, at jeg samtidig med min volleyball-udvikling får en god civil bacheloruddannelse, som jeg kan få gavn af hele mit liv. Det var en væsentlig årsag til at jeg valgte at tage til USA. På den måde har jeg også flere døre åbne til fremtiden,” lyder det fornuftigt fra den høje volleyballspiller.

Mads Kyed klemmer sig ind på et flysæde fra Københavns Lufthavn til Los Angeles den 12. september. Han starter træning på UCLA få dage efter ankomst, hvor han glæder sig til at møde sine holdkammerater for de kommende sæsoner.