Klubnyheder

Gentofte Volleys damer i Final Four for første gang nogensinde

26. januar 2020, 19.35

I en midnatsgyser vandt pigerne 3-2 over Team Køge i kvartfinalen i Landspokalturneringen

Køge havde fundet det fantastiske forsvar frem fra kampens start. Det frustrerede Gentofte-angriberne, som kom til at fejle lidt for meget. Det gjorde det svært over for Køges nul-fejls strategi. Trods mange gode momenter fik Gentofte-pigerne ikke rigtigt fat i spillet i første sæt, der gik til Køge med 25-20.

Masser af Køge-servefejl hjalp Gentofte i gang i andet sæt. Og blokader fra Gentofte gav føring 10-8. Ved 11-11 tog Gentoftes cheftræner Coley Pawlikowski første time-out i sættet. Det førte til stabilitet i Gentoftes spil. Kombineret med usædvanligt knas i Køge-modtagningen kom Gentofte foran 20-16. 24-20 og sætbold til Gentofte, men Køge kæmpede, vandt blokader på stribe og kom på 24-24 for til sidst at vinde det superspændende sæt med 26-24.

Tredje sæt startede jævnbyrdigt i en meget lige forestilling med rigtig godt spil fra begge hold. Ved 13-13 tog Gentofte sættets første time-out. Gentofte-holdet havde dog svært ved at finde udveje i forhold til Køges fornuftigt sammensatte blokade og forsvar, og Køge bragte sig foran 19-15. Charlene Johnsen vandt mange angreb mod sættets slutning, og Gentofte kom foran 24-22. Denne gang svigtede Gentofte-spillerne ikke til sidst og vandt 25-23.

Igen i fjerde sæt var det god volley, der prægede kampen. Stabilitet og højt bundniveau på begge sider. Men så viste Gentofte-pigerne klassen for alvor og rykkede foran med 14-8 og 18-10 til 22-14. Nu havde spillerne troen på egne evner og sejr. Det vendte for alvor kampen og hjemmeholdet vandt sættet 25-19.

Femte sæt begyndte også som de andre sæt – skiftende føringer med lille margen. Så lagde Gentofte gode blokader og kom på 7-4. Selvom det bølgede frem og tilbage med Gentofte-føring 8-5 ved sidebytte og Køge udligning til 13-13, virkede det som om Gentofte ikke kunne tabe. Efter to matchbolde til Gentofte ved 14-13 og 15-14 og til sidst kom den i hus. 16-14 til Gentofte.

Efter kampen var Coley Pawlikowski naturligvis meget begejstret: ”Sikke en kamp. Jeg er meget stolt af mine spillere. Bagud 0-2 i sæt – men vi viste høj moral. Isabella Nielsens energi og forsvarsfight viste hele holdet vejen. Selvom vi først i de sidste to sæt er tilstrækkeligt stablie, er jeg imponeret om mine spilleres mentalitet. Nu ser vi frem til kampene i Final Four om årets pokaltitel”.

Også Gentoftes herrer er klar til Final Four, der spilles i Aarhus den 21. - 22. februar.