Klubnyheder

Første DM-medaljer i 18 år til Gentofte Volleys damer

17. marts 2020, 22.12

Efter den bedste sæson nogensinde kåres holdet til DM-bronzevinder.

Gentoftes hold har været godt undervejs i de seneste år, efter at klubben valgte at satse på nord-amerikanske cheftrænere. Den foreløbige kulmination på satsningen blev understreget med et sæt velfortjente bronzemedaljer til pigerne.

Pigerne har spillet mange uhyre jævnbyrdige kampe undervejs. Det er blevet til adskillige 3-2 resultater. I begyndelsen af grundspillet i VolleyLigaen tabte Gentofte 3-2 til rivalerne Team Køge. Men det vendte i den sidste del af grundspillet, hvor Gentofte-holdet vandt to af de sidste tre kampe, herunder hjemmekampen mod Team Køge, med 3-2. Helt afgørende for slutplaceringen på tredjepladsen i ligaens grundspil blev den fantastiske kamp mod Brøndby på hjemmebane som rosinen i enden af grundspillet.

Det var så tæt som det kunne blive. Brøndby vandt kampen 3-2 (15-13 i femte sæt), men Gentofte-pigerne fik det ene point, som de to vundne sæt giver. Det sikrede reelt tredjepladsen i grundspillet – og dermed nu kåringen som DM-bronzevinder, da slutspillet blev endeligt aflyst som følge af corona-krisen.

Gentofte Volleys damehold har vundet DM-bronze to gange tidligere – i 2000 og 2001. Det er aldrig blevet til medaljer af ædlere karat for pigerne. Gentofte Volleys formand Ulrik Hesse har følgende svar på spørgsmålet om, hvorfor medaljegennembruddet efter 18 års tørke kom netop i denne sæson: ”Vi har udført et solidt ungdomsarbejde i mange år og dette kombineret med ankomsten af cheftræner Coley Pawlowski og spillerne Charlene Johnsen og Nanna Kunde til holdet gjorde, at mange brikker faldt på plads i det puslespil, der gerne skulle gå op, når man skal spille med om DM-medaljer”.

Også spillere fra egne ungdomsrækker dominerer ligesom tilfældet er på Gentofte Volleys herrehold. 10 af de 14 spillere i truppen har haft deres volley-opvækst i klubben. Alle spillere på holdet er danske. Bronzemedaljerne vil blive behørigt fejret, når regeringen tillader, at mange samles og fester.

Foto: Officielt holdfoto fra sæsonstart af Gentofte Volleys damehold, der er kåret som DM-bronzevinder. Siddende fra venstre: Nanna Kunde, Laura Risbæk Thomsen, Ida Lillelund, Isabella Nielsen, Ella Morsing Jacobsen, Amanda Guldager, Charlene Johnsen. Stående fra venstre: Massør Jacob Lindahl, scoutman Troels Lavritsen, Sigrid Friis Christiansen, Silvia Massa, Mathilde Jeppesen, Sofie Østergaard, Louise Thorlund Hansen, ass. coach Dan Pawlowski og head coach Coley Pawlowski. Foto: Flemming Patulski Nielsen.