Klubnyheder

Ulrik Dahl til Italien

1. juli 2020, 21.47

Endnu et af Gentofte Volleys unge stortalenter får kontrakt i stor volleyball-nation


Gentoftes 19-årige diagonalspiller havde endnu ikke fået studenterhuen på, da han i juni skrev kontrakt med den italienske klub Saturnia Aci Castello på Sicilien. Den 202 cm høje landsholdsspiller er den anden Gentofte-spiller, der inden for kort skifter volleyarenaen i Kildeskovshallen ud med tilværelsen som fuldtidsprofessionel i et land med store volleyballtraditioner. Tidligere skiftede Tobias Kjær til Gent i Belgien.


De danske mestre har dermed mistet to helt unge talenter, men klubben er vant til at afgive spillere uden, at det får indflydelse på spil og resultater. ”Umiddelbart før og i begyndelsen af den lige afsluttede sæson mistede vi fem nøglespillere, deriblandt Peter Trolle Bonnesen. Alligevel genvandt vi det danske mesterskab og pokalturneringen – endda uden at tabe en eneste kamp”, bemærker Gentofte Volleys formand Ulrik Hesse.


Ulrik Dahl fik en kanondebut i Volleyligaen i slutningen af sæsonen 2018/19, da han som 17-årig i en DM-semifinalekamp på udebane mod Marienlyst Odense for første gang nogensinde pludselig fik spilletid på Gentoftes ligahold. Tidligt i kampen, som Gentofte vandt, måtte han erstatte Peter Trolle, der udgik med en fodskade. Det gjorde han sublimt og blev Gentoftes topscorer i en meget vanskelig kamp.


”Holdet i Saturnia Aci Castello er opbygget med mange unge spillere og har et igangværende projekt om at rykke op i den næstbedste række i Italien (A2) inden for et par sæsoner”, fortæller Ulrik Dahl. ”Mine forventninger er at opleve et professionelt volleyball-miljø i et land som Italien, der har en egentlig volleyballkultur og er en af verdens førende volleyball-nationer”.


Det forventes, at Ulrik Dahl igen vil være at finde på det danske landshold, som til januar skal i ilden i en række kampe om EM-kvalifikation. Der er tale om en række kampe, der blev udsat på grund af corona-situationen, men som nu lige er blevet fastlagt. Der spilles hjemmekampe i Slagelse i dagene 7. – 10. januar.

Foto: Gentofte Volleys unge stortalent Ulrik Dahl, der i den kommende sæson skal spille i Italien, angriber her i denne sæsons ligatopopgør mod Nordenskov. Foto: Flemming Patulski Nielsen.