Klubnyheder

MIX volleyball er bare sagen i 2023

10. august 2023, 18.32

Kvinder og mænd på samme hold – på motionshold såvel som turneringshold


Der har været spillet mix-volleyball lige så længe volleyballforbundet (nu Volleyball Danmark) har eksisteret. Spillet er udfordrende og underholdende på en lidt anden måde, når der er spillere af begge køn på holdene. Måske endda mere underholdende, end når der spilles med rene kvinde- eller mandehold vil mange sige.


”Spillet er ideelt til at gøre mange bevægelsesaktive på en sjov og inspirerende måde”, fortæller Gentofte Volleys næstformand Robert Mikelsons. ”Samtidig er det et holdspil, hvor sammenspil er nødvendigt og i seniorvolley og kidsvolley endda tvungent. Det siges nok med rette, at volleyball er det mest sociale holdspil. Toppen af sportsligt samvær.”.


I Gentofte Volley har der været flere mix-hold i mange år. Hovedformålet med alle holdene har været sjov motion og bevægelse med det meget sociale holdspil. Mix-volleyball dyrkes dog også serøst med officielle turneringer. Senest er indført et officielt Danmarksmesterskab, som afsluttes med finaler i 2024.


Der er mix-volleyball for alle fra ca. 18 år og op i Gentofte Volley. Det ældste aktive medlem er 82 år. Klubben har tre mix-hold: ”MIX U45”, ”MIX Voksne” og ”Seniorvolley 60+”.


MIX U45 er for motionsspillere op til 45-50 år, der gerne vil spille på et seriøst mixhold. Mix U45 deltager i mixturneringen under Sjællands Volleyballkreds (SVBK), men langt fra alle spillere på holdet deltager i kampene. Holdet grupperer sig som hhv. ”mix casual”, ”blandet træning” og ”mix liga”.


Mix Voksne er for motionsspillere uden specifik alder, der gerne vil deltage på et seriøst mixhold. Gennemsnitsalderen er over 45 år, og også dette hold deltager i mixturneringen under SVBK. ”Holdet har i mere end 25 år haft glæde af navnkundige Betina Farrington Roesdahl som spillende træner”, tilføjer Robert Mikelsons.


Seniorvolley 60+ er for de ældste i klubben. For mænd og kvinder, der ikke i de seneste 30-40 år - eller måske aldrig - har spillet volleyball. Her grines meget under spil og træning, og spillet foregår på mindre baner med lettere bolde. Det gør det ellers lidt vanskelige spil enkelt at begynde på. Selv spillere, der har rundet de 70, gør fremskridt fra sæson til sæson.


Klubben er i øvrigt åben for at etablere nye mix-hold for børn og unge, hvis interessen er der. Der har tidligere været mix-hold, der spillede kidsvolley (ca. 9-12 år). F.eks. en skoleklasse fra Taarbæk Skole. Kontakt: info@gentoftevolley.dk.