Klubnyheder

Gentofte Volleys damehold i ilden til Final Four

23. februar 2020, 21.00

Trods flot spil i lange perioder måtte pigerne se sig slået 3-2 i begge kampe.

I semifinalen fredag stod Gentofte-pigerne for første gang nogensinde over for et særdeles talstærkt hjemmepublikum. Mere end 500  medlevende tilskuere var på lægterne. Modstanderen var ASV Aarhus, der havde hjemmebanefordel i Ceres Park i Aarhus.

Opbakningen til hjemmeholdet var massiv. Det rystede ikke pigerne i begyndelsen, da de vandt første sæt 25-21. Herefter tabte holdet de to følgende sæt 25-19, 25-21. I fjerde sæt vendte billedet og Gentofte vandt 25-23. I femte sæt ramte pigerne ikke helt det niveau, som krævedes for sejr. Det blev 25-11 til hjemmeholdet. Herefter skulle pigerne spille bronzekamp mod Brøndby VK.

Bronzekampen startede formidabelt for Gentofte. Med en superkoncentreret indsats lykkedes det at presse favoritterne fra Vestegnen. Gentofte vandt de to første sæt 25-23 og 25-21. Det blev meget tæt i tredje sæt og afslutningen var en ren gyser. Brøndby trak det længste strå og vandt sættet 26-24.

Herefter bredte usikkerheden sig hos mange af Gentofte-spillerne, og fejlprocenten i flere af spillets momenter blev for stor tit, at det var realistisk at slå et klassehold som Brøndby. Detblev til Brøndby-sejr 3-2 (25-23, 15-10) i de sidste to sæt.

Trods de ærgerlige slutresultater var der generel fremgang at spore for Gentoftes hold. Stort set ingen af spillerne har stået i et finaleslutspil før, men alle stod prøven med glans. Holdet var så tæt på som overhovedet muligt på både finaleplads og bronzemedaljer. Der var stor ros til den betydelige fremgang for holdet fra mange sider i Ceres Park i Aarhus.