Klubnyheder

Gentofte Volleys Mads Kyed Jensen til Verona og verdens måske bedste volleyliga (A1 – SuperLega)

24. november 2020, 20.44

 

Efter et år hos UC Los Angeles i verdens bedste ikke-professionelle volleyturnering NCAA i USA skifter Kyed til Italien.

 

Den danske volleyballspiller går direkte ind i sin tilværelse som fuldtidsprofessionel på et hold i den italienske A1 Superlega. Ligaen er trækplaster for de bedste spillere fra hele verden, og der er ofte mere end ét italiensk hold med ved Final Four i volleyballens Champions League.

 

Den 209 cm høje nu 21-årige spiller har indtil skiftet i 2019 til UCLA altid været i Gentofte Volley. Han er vokset op i Gentofte, og han var en af de første atleter i Gentofte Kommunes idrætsskole på Bakkegårdsskolen. Efter talrige Danmarksmesterskaber for ungdom og et par stykker som senior, skal den danske landsholdsspiller nu i hver kamp spille sammen med og mod nogle af verdens absolut bedste volleyballspillere.

 

Siden sommeren har han været i kontakt med Verona, og han tog efter sommerpausen i 2020 pga. COVID-19 ikke tilbage til Los Angeles. I stedet trænede han sammen med Gentoftes ligahold. Da Verona tilbød ham en plads på holdet, skrev han straks under på en to-årig kontrakt. Der er ikke usandsynligt, at det er tæt på den bedste kontrakt en dansk volleyballspiller nogensinde har fået. Men unge Kyed er beskedenheden selv:

 

”Det er en drøm der går i opfyldelse. Jeg er virkelig glad og taknemmelig for at have fået den her mulighed for at spille i Verona. Jeg kan allerede mærke at volleyball’en her i Italien og i klubben er på rigtigt højt niveau, noget højere end hvad jeg har prøvet før. Jeg er meget spændt på at prøve kræfter med så stærk en liga! Jeg kommer også rigtig fint ud af det med mine holdkammerater og trænere, hvilket er dejligt og vigtigt når jeg skal bruge så meget tid i hallen og er langt hjemmefra.” 

 

Verona ligger placeret i midten af ligaen i øjeblikket med 3 sejre og 5 nederlag i holdets første 8 kampe. På holdet spiller bl.a. bulgarske Matey Kaziyski, som i en årrække har været nævnt blandt navnene på verdens bedste spillere. Men Mads Kyed Jensen skal faktisk spille en anden position end den, han har spillet i alle kampe indtil nu  – for Gentofte, for danske landshold og for UCLA.

 

”For mig personligt indebærer det også et positionsskifte på banen. Jeg skal nemlig spille diagonal og ikke længere hæver, hvilket bliver en stor omvæltning for mig. Men jeg er sikker på det nok skal blive godt. Jeg går ydmygt men selvtillidsfuldt til opgaven, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang!”

 

For de trænere i Gentofte, som har haft med stortalentet at gøre er det ikke overraskende, at han skal skifte position. Han var og er et kæmpetalent som hæver (spilfordeler). Men når han af og til viste prøver på sine evner som angriber på højrekanten (diagonalspiller) til træning efterlod han det indtryk, at her kunne det blive til endnu mere for supertalentet. Og det mener de åbenbart i Verona.

 

I Verona kommer Mads Kyed til at kæmpe om pladsen på diagonalen med den 24-årige russer Aleksandr Kimerov, der med sin højde på 215 rager endnu højere op end den yngre Gentofte-spiller fra Vangede. I Gentofte Volley tror man dog, at russeren skal passe på ikke at blive henvist til indskiftningsbænken i løbet af de nærmeste måneder.

 

”Det, som er imponerende ved Mads, er ikke alene hans fysik og boldbehandling, men hans mentalitet og realisme med hensyn til egne evner er helt rigtig for en professionel topatlet. Den kombination kan føre til en stor international volleyballkarriere, og vi i Gentofte Volley vil fortsat følge og støtte ham forventningsfuldt i de kommende år”, bemærker Gentofte Volleys tidligere ungdomsformand Robert Mikelsons.

 

Mads Kyed fløj til Verona onsdag d. 18 november,

og han havde debut allerede i søndags mod Padova, som vandt kampen 3-1. Mads Kyed kvitterede med 16 point i sin debut som diagonal for Verona. 

Foto: Mads Kyed blokerer for sin nye klub Verona i debutkampen mod Padova i forgårs.