Klubnyheder

6 unge talenter fra Gentofte Volley på ungdomslandshold til EM-kvalifikationskampe

24. april 2022, 20.26

6 unge talenter fra Gentofte Volley på ungdomslandshold til EM-kvalifikationskampe

 

Der var 3 spillere fra klubben på både Danmarks U20 landshold og U18 landshold.

 

U20-landsholdet spillede i anden kvalifikationsrunde i Bulgarien med tre spillere fra Gentofte Volley i truppen. Centerspillerne Oskar Pontoppidan og Oskar Berg Mikkelsen samt libero Benjamin Christensen var med. Benjamin er allerede i Gentofte Volleys førsteholdstrup.

 

Oskar Pontoppidan og Benjamin Christensen spillede størstedelen af tiden i alle tre kampe i Bulgarien. Det blev til nederlag mod værtslandet Bulgarien og mod Holland. Begge lande har store volleyballtraditioner. Til gengæld slog Danmark Estland med 3-1, men det var ikke nok til kvalifikation til slutrunden om EM, hvor der kun deltager 10 nationer.

 

Til anden runde i EM-kvalifikationen for U18-landshold var også udtaget tre spillere fra Gentofte Volley. Det var spilfordeleren Rasmus Eisenreich og kantspilleren Lukas Marker. Begge fra klubbens talenthold, der spiller med i 2. division i Danmarksturneringen. Derudover var Kristoffer Bisgaard, som i denne sæson er kommet med i klubbens ligatrup som diagonalspiller, udtaget.

 

Kristoffer, der i ungdomslandsholdssammenhæng hidtil har spillet spilfordeler, spillede med som diagonal i alle Danmarks tre kampe i Serbien. Danmark var i en svær pulje efter at være gået videre fra første kvalifikationsrunde. Serbien og Tyrkiet var for store mundfulde for de unge danske spillere. Men det blev til en overbevisende 3-0 sejr over Ukraine.

 

Selv om hverken U20- eller U18-landsholdet kvalificerede sig til EM-slutrunden, var spillet og resultaterne absolut tilfredsstillende. Danmark leverede fine præstationer mod nogle af de bedste ungdomslandshold i Europa.

 

Foto 1: Gentofte Volleys centerspiller Oskar Pontoppidan (nr. 15) blokerer angreb fra Bulgarien i den danske U20-landsholds EM-kvalifikationskamp.

Foto 2: Gentofte Volleys unge diagonalspiller Kristoffer Bisgaard smasher bolden forbi Ukraines blokade i det danske U18-landsholds 3-0 sejr i EM-kvalifikationskampen.