Klubnyheder

Mere DM-guld til Gentofte Volley

9. august 2019, 18.17

I weekenden afvikledes slutspillet om danmarksmesterskabet for U14 i Højbyhallerne ved Odense. Det blev til guldmedaljer for Gentoftes drenge.

U14-pigerne havde også kvalificeret sig til DM-slutspillet, men havde uheld i puljekampene. Så det blev til en placering som nummer 7 af de 10 hold.

Gentofte-drengene var efter en ubesejret sæson med mere end 20 vundne kampe, klar til kulminationen på sæsonen. De vandt deres tre puljekampe mod Farum-Holte, Grøndal EV og Middelfart uden at afgive et eneste sæt. Alle spillerne i Gentoftes store talentfulde trup kom på banen i de indledende puljekampe. Dermed var holdet direkte i semifinalen.

Den kom til at stå mod Middelfart, som Gentofte allerede havde slået i puljekampen. Det blev en tættere kamp i semifinalen, men Gentofte har en meget bred trup med gode spillere på alle pladser. Holdet spiller med en højere specialisering end de øvrige hold, og dermed med lidt større risiko, end hovedparten af holdene, som har bygget spillet simpelt op om enkelte spillere.

Det gav gevinst i semifinalen, hvor Middelfart blev slået med 2-0 (25-22, 25-15). Herefter stod de to DM-favorithold, Lyngby-Gladsaxe og Gentofte over for hinanden i den ventede finale. Her viste Gentofte-drengene ikke bare godt spil, men også høj moral. Gang på gang var Gentofte bagefter. Lyngby-Gladsaxe vandt første sæt 25-20 og kom ret stort foran både i starten af andet og tredje sæt. Men Gentofte blev ved med at komme tilbage i kampen. Det gav sætsejr med 25-18 og 15-13 i andet og tredje sæt.

Holdets anfører Lukas Marker var efter finalen begejstret og lettet. ”Vi var utroligt spændte, og lidt nervøse i weekenden, men vi blev bare ved med at kæmpe og er utroligt glade for og stolte over at have vundet”.

Gentoftes DU14-hold havde via en tredjeplads til Sjællandsmesterskaberne kvalificeret sig til Danmarksmesterskaberne. At holdet kvalificerede sig til DM, var en stor præstation, som pigerne med rette kan være stolte af, bemærkede holdleder Thor Salling. Pigerne spillede lige op med, men tabte desværre til de senere sølvvindere med blot fem points.

Ærgerligt, at de velspillende piger ikke havde det fornødne held. Men i B-slutspillet var de suveræne og vandt dette.

Til turneringens Dream Team hold var Gentofte repræsenteret hos både pigerne og drengene, Caroline Schneevoigt og Kristoffer Bisgaard fik den flotte hæder.

Foto: Gentofte Volleys U14-drenge med guldmedaljer efter at have vundet danmarksmesterskabet.