Klubnyheder

Spænding til sidste bold i topopgøret

4. november 2019, 21.09

Gentofte Volleys favoritter presset ud i fem sæt af topholdet Nordenskov UIF

I den første del af kampen i volleyarenaen i Kildeskovshallen var der intet der tydede på, at det sejrsvante Gentofte-mandskab skulle tabe sæt for første gang i sæsonen. Gentoftes volleyballmaskine kørte velsmurt fra første bold. Det var uden betydning, at holdet som følge af skader, stillede noget anderledes op end i de første kampe i ligaen.

Sydvestjyderne fra Nordenskov kom ud i strid modvind, da Gentofte spillede stort set fejlfrit i både første og andet sæt. Med de overbevisende cifre 25-14 og 25-15 blev topholdet fra Sydvestjylland nærmest blæst ud af banen. Spilfordeler Sebastian Mikelsons kunne i ro og mag gang på gang splitte jydernes blokader med brug af alle angrebspunkter.

Alle i arenaen – måske bortset fra de mange tilrejsende Nordenskov-tilhængere – havde nu indstillet sig på endnu en komfortabel 3-0 sejr til Gentofte. Det gjaldt tilsyneladende også Gentofte-spillerne, for de efterlod koncentrationen på spillerbænken, da de gik ind på banen til tredje sæt. Dette i kombination med, at Nordenskov-spillerne – ikke mindst Jordan Colotti – fandt nogle giftige server frem, gav grus i maskineriet hos hjemmeholdet.

I tredje sæt kom jyderne stort foran. Gentofte nåede ikke at indhente forspringet, og måtte se sig slået med 25-22. Meget anderledes gik det ikke i fjerde sæt, som endte med samme cifre i Nordenskovs favør.

Herefter var spændingen på højdepunktet i volleyarenaen. Femte sæt blev en tæt affære, hvor holdene skiftedes til at have føringen. Cheftræner Dan Pawlikowski satte Ulrik Dahl på banen som diagonal og rykkede Mads Møllgaard fra diagonalen til kanten. Stor var jublen, da Gentofte i den intense afslutning vandt den første matchbold ved stillingen 14-13. 15-13 og 3-2 i sæt til Gentofte.

”Det var en meget underlig kamp. Ren rutsjebane. Vi spiller nok det bedste, vi har gjort i år, i de to første sæt, mens vi var under lavmålet i de to følgende”, bemærkede Gentoftes kantspiller Tobias Hougs Kjær efter kampen.

Gentofte spiller næste kamp lørdag den 9. november ude mod Aalborg.

Foto: Flemming Patulski Nielsen