Klubnyheder

DM-guld 2020 til Gentofte Volley

17. marts 2020, 22.24

Danmarksmesterskabet i hus med sejren i VolleyLigaens grundspil

Gentoftes ubesejrede herrehold kåres som vinder efter en overbevisende indsats igennem hele sæsonen. Dermed genvinder klubben the Double, idet holdet også vandt landspokalturneringen med finalesejren på 3-0 over Marienlyst Odense den 22. februar.

Gentofte tabte kun 3 sæt i alt i sæsonens kampe. De to blev tabt i hjemmekampen mod Nordenskov i efteråret. Nordenskov sluttede som nr. to i grundspillet og blev kåret som sølvvinder 2020. Kampen mod Nordenskov var den eneste kamp i sæsonen, hvor der hele kampen igennem var reel tvivl om, hvilket hold der ville vinde til sidst.

Det er tredje år i træk og ottende gang i alt, at Gentofte vinder DM-guld for herrer. Det er imponerende, at Gentofte i forhold til sidste sæson holder sig på toppen. Holdet har i forhold til DM-vinderholdet 2019 mistet seks profiler: Landsholdsspillerne Peter Trolle Bonnesen, Philip Özari, Mads Kyed og Simon Gade samt  Kasper Rode og italienske Fabio Moret.

Gentoftes vinderhold i år er i øvrigt rent dansk, og 9 af de 13 spillere i truppen har fået deres volleyball-opdragelse som ungdomsspillere i klubben. ”Det er helt formidabelt. Det burde ikke kunne lade sig gøre at vinde et dansk mesterskab med et hold, hvor mere end 2/3 af spillerne er egen avl i mesterklubben”, lyder det fra den begejstrede Gentofte-formand Ulrik Hesse. ”Det gør, at jeg er særlig stolt af dette års mesterskab. Men gode spillere er ikke nok. Vi er også så heldige, at vi uden sammenligning har det bedste hold bag holdet i dansk volleyball”.

Her sigter Ulrik Hesse til staben med sportschef Peter Borglund og head coach Dan Pawlowski i spidsen samt scoutman Troels Lavritsen, assisterende coach Coley Pawlowski og massør Jakob Lindahl.

Corona-krisen betød, at slutspillet ikke blev gennemført. Først blev slutspillet udsat dagen før Gentofte skulle have spillet den første kamp i semifinalrunden. I dag den 17. marts besluttede Volleyball Danmark så helt at aflyse slutspillet. DM-trofæet og guldmedaljer er undervejs til Gentofte, som desværre ikke kan samle holdet og fejre mesterskabet lige foreløbig.

Foto: Det officielle holdfoto af Gentofte Volleys herrehold fra sæsonstart. Siddende fra venstre: Anders Hartmann, Frederik Dahl, Sebastian Mikelsons, Ibrahim Alievski, Tobias Hougs Kjær, Bertram Rygaard-Rasmussen og Jan Vinther. Stående fra venstre: massør Jakob Lindahl, sportschef Peter Borglund, Rasmus Mikelsons, Peter Trolle Bonnesen (udgået med skade først på sæsonen), Nikolai Houmann, Ulrik Dahl, Mads Møllgaard, scoutman Troels Lavritsen, ass. Coach Coley Pawlowski, head coach Dan Pawlowski. Ikke med på foto: Nikolas Dybkilde og Oscar Møllgaard. Foto: Flemming Patulski Nielsen.