Klubnyheder

Til Gent fra Gentofte Volley

6. juni 2020, 20.28

Til Gent fra Gentofte Volley

 

Det 20-årige stortalent Tobias Hougs Kjær skifter fra Danmarksmestrene til den belgiske liga.

 

Igen i år har talentarbejdet i Gentofte Volley ført til, at en ung spiller tager kvantespringet fra den danske top til et hold i et land med store volleyballtraditioner. Gent fra den belgiske liga har for nylig sikret sig Gentoftes power-hitter og landsholdsspiller Tobias Hougs Kjær for den kommende sæson.

 

Han er vokset op i og har altid spillet i Gentofte, hvor han bl.a. som idrætselev på Bakkegårdsskolen var en af de allerførste deltagere i Gentofte Kommunes Team Danmark-støttede talentprojekt. Det er blevet til mange ungdomslandskampe og Danmarksmesterskaber for ungdomshold, før han i den lige afsluttede sæson fik et kanongennembrud som en af ligaens mest vindende kantspillere.

 

Det er derfor ikke uventet, at Gentofte Volley må sige farvel til unge Kjær. ”Jeg har altid, siden jeg var en purung volleyballspiller i Gentofte Volley, drømt om at spille volley som professionel”, bemærker han. ”Jeg ser utrolig meget frem til at prøve kræfter med den belgiske liga, som er en europæisk topliga. Med den belgiske ligas høje niveau, så jeg ser rigtigt gode muligheder for, at jeg kan udvikle mig meget som volleyballspiller. Udover den volleyballmæssige udfordring håber jeg på at få en fed oplevelse, men jeg ved, at jeg vil komme til at savne Gentofte Volley”, slutter Tobias Hougs Kjær af.

 

”Som tidligere ungdomsformand i Gentofte Volley har jeg igennem årene med stor spænding fulgt klubbens gyldne årgange 1998/1999, som Tobias hører til. Nu har tre af spillerne herfra fundet vej til tilværelser som volleyballspillere i nogle af verdens bedre volleyballnationer, idet Mads Kyed og Jens Felthus allerede spiller i USA. Gentofte er på volley-verdenskortet, og vi vil forsøge at holde positionen her, for jeg synes, at klubbens igangværende talentarbejde er særdeles lovende”, bemærker Gentofte Volleys næstformand Robert Mikelsons.

 

Trods tabet af Kjær forventer Gentofte Volley igen i den kommende sæson at blande sig i kampen om Danmarksmesterskabet. Corona-krisen har ramt hele volleyball-Danmark, så når Gentofte Volley mangler stævne- og arrangementsindtægter, står de konkurrerende klubber også og mangler midler til aktiviteterne. Klubben forventer tilgang til erstatning for Tobias Hougs Kjær.

 

Foto: Gentofte Volleys stortalent Henrik Hougs Kjær forlader Gentofte til fordel for Gent i Belgien. Her er han i aktion i volleyarenaen i Kildeskovshallen mod det rumænske storhold Zalau. En kamp, som Gentofte med Kjær i en dominerende rolle sensationelt vandt 3-2”. Foto: Flemming Patulski Nielsen.